Млада поетеса с награда от кмета на Варна в конкурса "Любовта в нас"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:19 / 12.02.2021
1166
123 ученици от 26 населени места взеха участие в тазгодишното издание на Националния литературен конкурс "Любовта в нас“.

Те се представиха с общо 225 творби, а компетентно жури, председателствано от Станислав Пенев – поет, член на Съюза на българските писатели и председател на сдружение "Литературно общество“ – Варна, определи победителите.

Творбите бяха класирани в два раздела – поезия и проза. Специалната награда на кмета на гр. Варна отиде при Ралица Стефанова Голева, възпитаник на литературен клуб "Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. 

Наградата на Националния дворец на децата е за Галена Здравкова Найденова от Търговище. Даница Руменова Костова от "Касталия“ получава специалното отличие на сдружение "Литературно общество“. Наградата за учител -наставник отива при Силвия Маринова от ЦПЛР – ОДК "Атанас Стоянов“, гр. Шумен. Организатори на НК "Любовта в нас“ са Министерството на образованието, Регионално управление на образованието – Варна, Община Варна и ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Имената на всички отличени деца може да откриете на официалната уеб страница на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна: www.pdk-varna.com.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).