Младеж от Варна се нуждае от помощ след трансплантация в чужбина

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:33 / 09.03.2021
1608
Майката на младеж от Варна търси подкрепа, за да може да се справи с разходите по лечението на своя син. Ето какво споделя тя в писмо, изпратено до Varna24. bg:

"Йордан Иванов от Варна премина втора бъбречна трансплантация в Гренобъл Франция на 21 януари. Йордан е добре, трансплантацията мина много леко. От 21 декември започнаха да го подготвят, защото трансплантацията е от различни кръвни групи "АВО несъвместима". Лекарите в Гренобъл достигнаха 97 процента съвместимост. Донор стана бащата на Йордан. Преди трансплантацията минаха етичната комисия в Лион и съдът в Гренобъл. Престоят в Гренобъл трябваше да бъде до 15 март, но поради усложненията от първата трансплантация в България, той ще трябва да остане там до 29 април за да посещава лабораторията в болницата веднъж седмично.

Необходими са средства за квартира, преводач, лекарства и самолетни билети. За квартира заплащаме по 48 евро на ден, а за преводач по 20 евро на час.Трябва да заплащаме и скъпо струващите лекарства, докато се върне в България и му бъде издаден протокол за тях. Затова отново имаме нужда от подкрепата на хората с добри сърца.

Историята на Йордан започва преди повече от десет години, когато е включен на хемодиализа. Тогава не се правеха трансплантации от различни кръвни групи и той се записва в листата на чакащите в България, защото няма близки с неговата 0+ кръвна група. През декемери 2014 г е трансплантиран в България от трупен донор. След това пет години е редовен пациент на Александровска болница с множество прекарани операции без съществено подобрение. Напук на всички усложнения, той реакция на отхвърляне от първата трансплантация няма, което е много важно за успешна втора. 

Призоваваме всеки който желае и има възможност да помогне. Благодарим на всички които са ни помогнали и на тези които ще ни помогнат в този труден момент.

IBAN:BG27STSA93000020977115

Титуляр: Йордан Иванов Иванов

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).