Младежи изписаха с телата си EU и БГ в центъра на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
10:18 / 03.09.2017
6169
С атрактивен флашмоб в центъра на Варна младежката организация на ГЕРБ изрази подкрепата си за българското председателство на Съвета на ЕС. Над 250 младежи - участници в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, се включиха в инициативата, която се проведе на площад "Независимост". 

Облечени със сини тениски и с шапки в цветовете на българския национален флаг, младежите изписаха с телата си EU и БГ. "С тази инициатива младежката
организация на ГЕРБ, която обединява в себе си част от граждански най-активните и будни млади хора в държавата, застава зад главния приоритет на България - председателството на Съвета на ЕС", коментира лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев. 

По думите му младите хора ще имат много силна роля в председателството, тъй като много от тях ще участват в същинския процес по неговата организация като доброволци в рамките на съпътстващите събития. 

"С идеите, които генерират, те могат да бъдат истинската принадена стойност, която да направи председателството ни пълноценно и успешно", допълни Георг Георгиев, който бе най-младият народен представител в 43-то НС, а в момента е най-младият зам.-министър в МВнР. 

Той отчете, че организацията на МГЕРБ, която чества 10 години от създаването на своята лятна академия, стимулира младите хора да доказват компетентността и възможностите си в контекста на държавната политика и да дават своя принос по важните за България теми и каузи.

"Инициативата на МГЕРБ, посветена на българското председателство на ЕС, е показателна, че младите хора могат да се интересуват и да бъдат увлечени от политиката - особено в такъв съдбоносен за България момент, особено във Варна, която през последните месеци присъства изключително активно на политическата карта на ЕС. Сигурен съм, че и в следващите месеци Варна ще продължи да бъде домакин на сериозни международни делегации. Сигурен съм, че едва ли има по-добро място от Европейската младежка столица, за да се чуе силният
глас на младите хора", подчерта на свой ред евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков - най-младият член на Европейския парламент. 

"Събитието на площада събра толкова много младежи, дошли по собствено убеждение и с интерес от това, което ще направи България в рамките на председателството на ЕС. Опровергаваме схващането, че младите хора са апатични, че не се интересуват от
случващото се в страната и от средата, в която живеят. Нещо повече - доказваме, че сред тях има образовани,
кадърни, можещи личности, които са ангажирани с развитието на своя град и на държавата", заключи Андрей Новаков, който също взе участие в инициативата.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).