Младежи от 4 държави ще обменят идеи и опит за преживенческия туризъм във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:10 / 02.08.2022
1120
Висше училище по мениджмънт е домакин на 3-дневен предприемачески лагер, в който ще се включат 15 младежи от Армения, Гърция, Грузия и България. Основна тема на събитието са възможностите за предприемачество в сектора на туризма, основан на преживяванията и по-конкретно върху културно-историческото наследство. 

Целта на форума, който започва на 3-ти август, е да осигури на млади хора, с интерес за стартиране на собствен бизнес, подкрепа за набавянето на необходимите знания и умения, които да спомогнат за успеха на тяхното начинание. Събитието се провежда по  инициатива на Висше училище по мениджмънт, което има традиции в обучението по предприемачество и туризъм. 

Богатото културно-историческо наследство на област Варна – архитектура, събития и артефакти – ще се превърне в двигател на предприемаческото въображение за младите хора, които в рамките на практическите панели на форума ще генерират и развият своя предприемаческа идея в областта на туризма, основан на преживяванията. 

Програмата на лагера комбинира сесии, свързани с теорията и практиката. Участниците ще се запознаят с важни концепции и подходи в областта на туризма, организацията на събития, използването на дигитални технологии и промотирането на културно-историческото наследство и др.

Това е третото от общо четири събития, които се провеждат в рамките на проект PRO EXTOUR "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП "Черноморски басейн 2014 – 2020“. През изминалите два месеца Гърция и Грузия бяха домакини на подобни събития, а това в Армения предстои в края на месец август.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).