Младежи от БСП обезопасяват паметника на "Почивка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:05 / 28.11.2010
2658
Операция "Внимание опасност" стягат за тази неделя членовете на Младежкото обединение на БСП във Варна. Целта е да се обезопасят шахтите в района на паметника на Българо-съветската дружба, както и входа към вътрешността на монумента.

В Младежкото обединение на червената партия са убедени, че паркът около паметника е едно от красивите места в града, от където се разкрива прекрасна гледка. "Трябва да се използва всичко това и пространството там да се оформи като място да отдих с места за пикник и различни игри и спортове", коментираха от организацията. И сега мястото се полза от много варненци, включително и деца за спорт и разходки, но те са принудени да внимават, за да не попаднат на опасност. В момента вътрешността на паметника често приютява клошари и наркомани. В същото време обаче привлича любопитството на много малчугани, които не отчита рисковете като предприемат "разходки" из тъмните коридори.

"За да не се търсят постфактум виновни, ако стане някой инцидент ще сложим мрежа към вътрешността на паметника", обясниха от ръководството на МО на БСП край морето.

Младите социалисти се надяват, че действията им ще предизвикат по-бърза реакция на държавата и управляващите по отношение на решението какво ще се случва с паметника и пространството около него. Те са готови да се включат със собствен труд в проект за облагородяване и превръщане на парка в любимо място за варненци и гости на града. И се надяват, че варненци ще подкрепят инициативата им и ще се присъединят към неделната акция, в която ще участва и Районната организация на БСП "Приморски".

За всички, които искат да се включат в акцията по разчистването на стълбите към паметника и обезопасяването му тя ще се проведе днес, неделя, между 11 и 13 часа. Сборният пункт е в подножието на паметника под пилоните. Необходимите пособия за почистването са осигурени от БСП.


Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
26.11.2010 Младежите от БСП в операция "Внимание опасност"
23.11.2010 Плевнелиев навит да даде на общината паметника на Почивка
01.09.2010 Паметникът на "Почивка" извън списъците на културно-историческото
наследство
11.08.2010 Очакват 6 млн. лв. за ремонт на паметника на българо-съветската дружба
24.07.2010 Галерия от скулптури никне около българо-съветската дружба
19.07.2010 Дърводелска фирма окупирала паметника "Почивка"
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).