Младежи превърнаха в атракция фасадата на стара сграда във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
08:41 / 17.05.2018
3231
Младежи промениха фасадата на една от старите къщи във Варна и я превърнаха в атракция, видя репортер на Varna24.bg.

Арт рисунката на сградата е във връзка с проект на Дирекция "Образование и Младежки дейности", "Реаниматори - Иноватори в Таляна". Това е част от инициативата за възраждане на района, проект за арт квартал Таляна, стартиран като инициатива на Европейска младежка столица 2017, обясни за медията ни Павлина Светославова от "Иноватор".

"Графитът е дело на три млади и талантливи момчета от Варна - Александър Христов, Дилян Добрев и Живко Кулев, на които сме изключително благодарни за креативността и професионализма!

Предстои създаването на организация и се очакват още много арт инсталации в района, който постепенно се съживява - отварят все повече бизнеси и учреждения наоколо. Предстои довършване на фасадата и реновиране на тротоара.", допълни младата дама. 

"Иноватор" е място, което среща хора от коренно различни сфери и ги предразполага да работят заедно, да обменят идеи, перспективи и гледни точки.

Мястото обединява няколко функции, позволяващи на обитателите му да черпят вдъхновение и знания, да бъдат креативни и продуктивни - "Иноватор" е едновременно споделено работно пространство, инкубатор за стартиращи компании, зала за провеждане на събития и обучения, конферентна зала за срещи и високотехнологични работилници за прототипиране.

Основната мисия на Иноватор е да бъде притегателен център за млади, предприемчиви и иновативни хора и да създаде общност от всестранно развити, взаимно допълващи се професионалисти и компании.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).