Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежът, въртял бизнес с нелегални цигари, бил в съдружие с баща си
Автор: Екип Varna24.bg 17:04 / 13.04.2016Коментари (0)859
©
Районната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа 22-годишния Б.С. и баща му - 59-годишния М.С., и им повдигна две обвинения - за държане на стоки без акцизен бандерол в големи размери - 299 500 къса цигари отмарките "Мерилинслимс ванилия", "Минск суперслимс", "NZ блексуперслимс", и за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си. 

По първото обвинение бащата М.С. ще отговаря за държането на цигари без акцизен бандерол в условията на повторност, тъй като за същото престъпление той има влязла в сила присъда и в момента е в изпитателния срок. Днес Районната прокуратура в Силистра ще внесе искане за вземане на постоянни мерки "Задържане под стража" за двамата обвиняеми.

По време на разследването е установено, че на територията на Добричка област в склад в село Стефаново се държат още 11 529 кутии цигари без бандерол от същите марки. В Районната прокуратура в Добрич е образувано досъдебно производство по случая и разследването продължава с издирване на собственика или наемателя на склада.

До задържането на бащата и сина, превозвали цигарите без бандерол в големи количества, се стигна, след като при специализирана полицейска операция при опит да бъдат спрени управляваните от тях два микробуса на пътя Добрич - Силистра те успели да избегнат проверката. На входа на Силистра полицейските екипи изградили контролно-пропускателен пункт и последвал втори опит за спиране на микробусите. Тогава 22-годишният Б.С. предприел рискова маневра, при която ударил полицейски автомобил. 

Така нарушителят е задържан, а в колата му са намерени голямото количество цигари без бандерол. Вторият микробус, управляван от неговия баща - 59-годишния М.С., бил празен. Срещу баща и син в момента се води друго производство, което е в съдебна фаза,също за държане на стоки без бандерол - 100 000 къса цигари, които са намерени в техен имот.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: