Млади таланти посрещат на летището гостите на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:59 / 19.07.2016
1149
Невероятни изпълнения на музикалните таланти на Варна посрещат пристигащите пътници на летище Варна.
 
Известният "терминал със слънчогледите" се превърна в концертна зала, в която завладяващата гледка на необятните слънчогледови полета по Северното Черноморие перфектно се допълва от изпълненията на известни класически произведения. Изпълнителите са млади пианисти от Варна на възраст от 10 до 19 години. В някои от дните успешно им акомпанират и млади цигулари.

В проекта "Младите музикални таланти на Варна" участие са заявили възпитаници на известни варненски музикални педагози. Този проект има за цел да популяризира Варна като Европейска младежка столица 2017, както и младите музикални таланти на града.

Музикални изпълнения ще посрещат пристигащите чужденци в морската столица на България до края на месец август. Първи на сцената застана Здравко Калудов, възпитаник на музикалния педагог Жана Димитрова. 

През времето, когато зад пианото не са младите виртуози, гостите на летище Варна имат възможност да споделят и покажат своите музикални заложби, като сами изпълнят любимо произведение. 

Идеята на Ротари клуб "Варна Галатея" е да популяризира домакинството на Варна като Европейска младежка столица през 2017-та година, а "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" - оператор на летище Варна, е партньор в проекта. 

В желанието си да оставят траен спомен в сърцата на туристите и гостите на Варна и България организаторите са подготвили две тематични композиции, посветени на световноизвестни български изобретатели и спортисти.

Общото заглавие, под което са обединени двете изложби е "20 причини да се гордеем, че сме българи". 

Първата част от тази уникална изложба е разположена в зоната за заминаващи пътници. В нея се представят 20 велики български учени с техните открития и изобретения, допринесли за развитието на науката в световен мащаб. 

От 1 август в залата за "Пристигащи пътници" ще бъде разположена и втората част от тази изложба, насочена към популяризирането на 20 български спортисти с уникални световни постижения и рекорди.

През летен сезон 2016 на летище Варна пристигат пътници от 95 дестинации в 34 държави.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).