Морската градина ще бъде част от зоната за широко обществено ползване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 11.09.2012
1606
Морската градина ще бъде част от зоната за широко обществено ползване, която се залага в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Това решиха съветниците от комисията по европейски въпроси и международно сътрудничество, като приеха предложението на колегата си и местен лидер на ГЕРБ Иван Портних.

Според първоначалните планове на експертите, които разработват проекта, Приморският парк не попадаше в нито една от трите зони, за които общината ще търси еврофинансиране през следващия програмен период. Причината е, че поддръжката на Морската градина е по силите на местната хазна, а интегрираният план си поставя за цел да гарантира реализацията на проекти, за които няма пари в бюджета на града, разясниха експертите. Според Портних обаче Варна не трябва да се отказва от възможността за привличането на средства за благоустрояването на парка, който е емблема на морската столица.

В рамките на дебатите се постави акцент и върху намеренията на общината да търси финансиране за втори мост, алтернативен на Аспаруховия. Идеята е бъдещото съоръжение да засяга територията на "Максуда", поради което ромската махала попада не в границите на зоната със социален характер, а в зоната за широко обществено ползване.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (0)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).