Мултимедиен концерт "Да докоснем Португалия" ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 10.06.2021
1087
Мултимедийният концерт "Да докоснем Португалия!“, посветен на закриването на португалското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще се проведе на 12-ти юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Организатори са Община Варна и "Елит Проджектс Мениджмънт" с подкрепата на Посолството на Португалия в София и Институт "Камойш". Почетен гост на събитието ще бъде ръководителят на Института "Камойш“ в София Анаиза Гордино, която е и лектор по португалски език и култура в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Проектът е създаден от трима класически португалски изпълнители с блестяща международна кариера – пианистът Жоао Вашко, цигуларката Ан Виторино Д’Алмейда и кларинетистът Луиш Гомеш. Той е микс от стилистичен и артистичен кросоувър, вдъхновен от огромна любов към традиционното португалско изкуство. Представен е за първи път в Лисабон през април 2015 г. и оттогава е посланик на португалската музика и култура по света. 

Музиката от десет региона на Португалия ще звучи на фона на кадри, разкриващи природната красота и архитектурата на страната. Билетите са на цени от 15 до 30  лв., има и промо билети на цени от 10 до 25 лв., които се предлагат се на касата на Фестивалния и конгресен център и онлайн от сайта

https://fccvarna.bg/buy-ticket/137c71b91e6ee9a6fe1e44e20ed642c2

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).