Набелязани са мерки за подпомагане на варненския спорт

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:30 / 28.04.2020
2597
Набелязани са конкретни мерки за подпомагане на варненския спорт, който е един от най-пострадалите от извънредното положение. Една от тях е срокът на изтичащите през юни договори за безвъзмездно ползване на общинската спортна база да бъде удължен до края на годината. Това съобщи директорът на дирекция “Спорт" към Община Варна Кристиан Димитров по време на онлайн заседание на ПК "Младежки дейности и спорт“.

Ако предложението бъде одобрено от местния парламент, клубовете ще могат да ползват базите безплатно до началото на 2021 г. "Това е много сериозна помощ от Общината за клубовете, за да могат да продължат дейността си и да получат финансиране от Министерството на младежта и спорта“, коментира Димитров.

Спортните клубове получават финансово подпомагане по наредба на Община Варна. "Става дума за около 100 клуба, които, въпреки че няколко месеца не развиват дейност, отново ще получат финансова подкрепа“, добави директорът на дирекция “Спорт".

Съветниците възложиха на кметската администрация да изготви справка относно финансовата рамка на програма "Спорт“ 2020 и промените в нея в резултат на извънредното положение.

В дневния ред фигурираше и предложение от групата на ПП "Възраждане“ за отпускане по 500 лв. за всеки месец на извънредното положение на всеки спортен клуб във Варна, който е готов да издаде ваучери за безплатни тренировки срещу получената подкрепа. Мнозинството от членовете на комисията гласуваха с "въздържал се“ с мотива, че предложението не е коректно зададено. "То би следвало да намери отражение в проект на наредба или правилник. Само с едно решение няма как да се уредят всички детайли по предложението“, уточни председателят на местния парламент Тодор Балабанов.

На днешното заседание беше разгледано и искане на Тенис клуб "Супер спорт“ за отдаване чрез концесия на общинските тенис кортове в кв. "Чайка“. Членовете на комисията не го приеха, тъй като според тях евентуално публично-частно партньорство би ограничило достъпа до кортовете и Община Варна би лишила от тренировъчна база три спортни клуба и множество граждани, които от години спортуват там.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14908):
06.05.2024 Ген. Мутафчийски: Никога не можах да намеря отговор на този въпрос
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...
Доброволци от Варна боядисаха яйца за хора в нужда
Внимание! Вижте къде да не минавате във Варна
Жест към варненци! Една цена не се повиши от 1 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).