Набират потребители за Центъра за подкрепа на лица с увреждания във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:15 / 18.11.2020
1734
Срокът за набиране на потребители за услугите в Центъра за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания, се удължава до 30 ноември 2020г. Допустими кандидати са пълнолетни лица с трайни увреждания, с ограничения или в невъзможност за самообслужване, притежаващи валидно удостоверение от ТЕЛК/НЕЛК, съобщават от дирекция “Социални дейности" към Община Варна. 

В Центъра ще се предоставят интегрирани социални и здравни услуги за 90 пълнолетни лица и подкрепа на техните семейства, в това число: почасови услуги, полудневна и целодневна грижа, заместваща грижа в рамките на 14 дни в годината и мобилна работа. Екип от 24 специалисти и помощен персонал ще организират почасовите услуги и дневната грижа, както и посещения в домовете на потребителите от рехабилитатор, медицинска сестра, социален работник и психолог. Услугите ще се предоставят от 1-ви декември т.г. За периода на проекта потребителите няма да заплащат месечна такса. 

Обявление с подробна информация за подбора и необходимите документи в електронен вариант са достъпни на сайта на Община Варна www.varna.bg, в раздел  "Обяви и съобщения“.

Комплект документи за кандидатстване могат да се вземат от  Информационния център на община Варна, на адрес: гр. Варна, бул. "Осми Приморски полк" № 43 и от Центъра за подкрепа на лица с увреждания на адрес: гр.Варна, кв. "Аспарухово", ж.к. "Дружба", блок 11.

Телефон за допълнителна информация: 052/820 816.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).