Национална астрономическа конференция се открива днес във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:37 / 01.07.2022
841
Днес от 14:00 ч. в зала"Николай Петров " се открива 48-та Национална астрономическа конференция, която  е включена в Националния календар за изяви по интереси на МОН за 2021/22г. 

Участие в нея ще вземат професионални астрономи от ИА на БАН, преподаватели, студенти и докторанти от СУ "Климент Охридски", учители и ученици от обсерваториите и училищата от 17 града на България .

На конференцията ще се представят доклади от гост - лектори, студенти и ученици, които ще представят работата си от проведените наблюдения през годината. В рамките на конференцията ще бъдат организирани и проведени традиционните състезание на знаещите с връчване на отличието "Николай Петров". 

На състезанието на знаещите, младите астрономи ще се състезават на полето на астрономията с опитните астрономи, съставили нетрадиционни въпроси.

Цялата програма може да се види на сайта на обсерваторията.

На 9 юли в НАОП "Николай Коперник" от Виена ще пристигне единствената реплика в Европа на оригиналния костюм на американския астронавт Нийл Армстронг, с който той стъпва на Луната в мисия на "Аполо“ през 1969 г и ще бъде изложена в НАОП "Николай Коперник" Варна от 13 юли до 11 септември 2022 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).