Национална конференция край Варна ще дискутира възможностите на родния балнеотуризъм

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:13 / 17.06.2022
813
Национална конференция, организирана съвместно от Българския съюз по балнеология и СПА и Министерството на туризма на Република България, ще дискутира възможностите на родния балнеотуризъм. Събитието има за цел да разкрие и популяризира потенциала на сектора както за оздравяване на българското население, така и за привличане на гости от чужбина. Акцент ще бъде поставен върху естествените природни дадености, благоприятстващи човешкото здраве, сред които специфичният климат, лечебната минерална вода, находищата на лиманна кал и др. Форумът ще се проведе на 28 юни т.г., а негов домакин е ваканционно селище "Албена“. Очаква се националната конференция за здравен туризъм да открие лично ресорният министър Христо Проданов. Приветствия към участниците ще отправят също Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм и вице-президент на Европейската СПА асоциация, главният секретар на европейската СПА асоциация Чила Мезоси, и изпълнителният директор на "Албена“ АД Красимир Станев.

Специално за форума в балнео столицата на северното Черноморие ще пристигне управляващият директор на словенската СПА асоциация Изток Алтбауер, който ще представи опита на Словения, утвърждаваща се все по-силно като водеща европейска дестинация за балнеология и СПА. В панелът, дискутиращ мястото на България като дестинация за здравен туризъм (Медикъл/СПА, СПА, уелнес и медицински), експертно мнение ще сподели Жаклин Банфи от Германия, която притежава опит в управлението на водещи немски клиники, работещи с пациенти от Близкия Изток, Русия, Европа. В биографията й изпъква опитът като управител на представителството в Германия на Министерството на здравеопазването на Турция, отговарящо за популяризирането на южната ни съседка като дестинация за медицински туризъм. Чила Мезоси – главен секретар на европейската СПА асоциация и международно признат PR специалист в областта на здравния туризъм ще представи опита на Унгария в качеството си на дългогодишен национален туристически представител на Унгария в Германия и Швейцария. Ще бъдат презентирани и плановете на българското министерство на туризма в областта. Специален панел в програмата предвижда разискването на проблема с осигуряването на квалифицирани кадри, като ще бъдат показани добри практики от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, Международно висше бизнес училище и Национална спортна академия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).