Над 100 души се включиха във велопоход "Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:14 / 23.04.2018
2091
На 21 април Българската асоциация по хемофилия за 3-та поредна година организира велопоход "Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас и премина под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на Здравеопазването.

Над 100 души караха в знак на съпричастност към хората с това заболяване в Морската градина като част от кампанията "Споделянето е сила!“ и велопоход "Заедно“ в град Варна!

Българската асоциация по хемофилия получи подкрепата на Община Варна, както  на 2-та най-големи велоклуба "Устрем“ и "Одесос“. Отделно в кампанията се включиха Ротаракт клуб Варна и I am You Peace, които подкрепиха Асоциацията в  разпространяването на полезна информация за заболяването.

Тази година кампанията премина под надслов "Споделянето е сила“, с което бе призован публичния сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай - пациентите с хемофилия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).