Над 160 са жилищните кооперации с общ водомер във Варна, собствениците сами си разпределят сметките

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
08:31 / 27.12.2018
4064
Над 160 са жилищните кооперации с общ водомер във Варна. Става въпрос за сгради, построени предимно във вилните зони и селищните образувания. Това коментира в интервю за Радио "Фокус“ – Варна директорът на дружеството "Водоснабдяване и канализация“ във Варна Валентин Вълканов. 

Преди седмици беше взето решение за сформиране на междуведомствена група, която в близките месеци ще търси  решение по казуса с изградените, но невъведени в експлоатация водопроводни и канализационни мрежи на територията на Общината. В комисията ще влязат и представители на ВиК, но дружеството не е страна по казуса, обясни Валентин Вълканов.

"Това е доста сложен въпрос, който съществува от години и трябва да бъде решен“, каза още той. Според него изграждането на такива водопроводи и системи датира още от преди 20-30 години, когато започва застрояването на местности и вилни зони около града. Но ВиК дружеството не може да приеме тези обекти, тъй като собствениците са длъжни да ги узаконят първо в Регионалната дирекция за национален строителен контрол.

По думите на Валентин Вълканов, в момента собствениците сами решават как да разпределят общите сметки за вода. Обикновено това става като се разделят сумите на съответния брой живущи в кооперациите или на броя на апартаментите вътре.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).