Над 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на "Rockschool на колела"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:41 / 02.10.2022
826
Над 200 деца и младежи се възползваха от възможността да получат безплатен урок по музикален инструмент като част от проекта "Rockschool на колела". Уроците се проведоха през летните месеци в най-популярните публични пространства на градовете Самоков, Ботевград, Перник, Кюстендил, Елин Пелин, Дупница и Чепеларе. 

"Rockschool на колела" е проект на фондация "Музика за България“ и най-голямата музикална школа в България Rockschool, а целта му е да адресира културната изолация и липсата на музикално обучение в по-малките градове. Екипът от квалифицирани преподаватели пътува до всяко едно от населените места, за да обучи напълно безплатно и да предаде любовта си към музиката на всички желаещи. Така децата и младежите се докосват до различни инструменти и се провокира тяхното любопитство към музиката, но и към културата и себеизразяването чрез изкуство.

Уроците, които преподавателите по проекта организираха по места, бяха по китара, цигулка, пиано и ударни инструменти, а интересът към тях беше не само от децата, но и от по-големите им придружители. Това може само да ни радва, защото музиката е универсален език за общуване, независимо от възраст, пол, национална принадлежност.

Фондация "Музика за България“ реализира проекти в обществена полза, а мисията й е да развива музикалното образование и култура и да предоставя иновативни възможности на всеки, който желае да се занимава с музика.

Сред най-значимите инициативи на организацията са:

"Виждам чрез музика“ – програма за адаптирано музикално образование на незрящи деца и младежи

"Музикален акселератор“ – програма за развитие и подкрепа на млади български музиканти

"Музикално обучение за украинските деца“ – безплатни музикални уроци за деца бежанци

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).