Над 200 души присъстваха на премиерата на новата книга на ректора на ИУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:07 / 23.03.2023
1080
Ректорът на Икономическия университет – Варна проф. Евгени Станимиров представи новата си книга "Белите петна в бизнеса“ снощи в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“, научи Varna24.bg. Гостоприемното арт пространство се изпълни с многобройна публика, каквато отдавна не е виждана на подобно събитие. Над 200 души на различна възраст и с разнородни професионални интереси чакаха на опашка за книги и автограф от автора.

В началото на събитието проф. Станимиров запозна аудиторията с основните послания на "Белите петна в бизнеса“ и прочете избрани откъси от нея. Какво можете да откриете в и между редовете – в резюме: В бъдеще успешният бизнес ще се прави от все по-умни хора с изявен стремеж да бъдат ефективни в своите действия. Ефективността на бизнеса до голяма степен зависи от способността да откриваме и усвояваме т. нар. бели петна. Бели петна са онези пропуснати или неусвоени до момента възможности, които могат да подобрят функционирането на всяка компания. Белите петна се свързват с недостатъчно разгърнат потенциал на идеите, хората, стратегиите; неспособност да се досетим как да решаваме определени проблеми; несполучливи опити да се възползваме от възможности поради повредена радарна система за откриване, слаба подготовка за усвояване или липса на креативност за тяхното създаване.

Способността да разпознаваме, създаваме и усвояваме бели петна е елемент от фината настройка при управлението на всеки бизнес. Колкото повече бели петна откриваме и създаваме, толкова разширяваме периметъра на избора си за действие. Всяко бяло петно е своеобразна врата – затваряме я и на нейно място се отваря нова, която на свой ред отваря път към следващи врати. Това изисква адекватна подготовка.

Книгата "Белите петна в бизнеса“ е надежден навигатор за откриване, създаване и усвояване на бели петна. Интелигентният й прочит и разбиране ще помогне да постигате желани бизнес резултати. Тя разкрива връзките между стратегическите избори, тактическите решения и методите за работа. Коментират се въпроси, свързани с комуникация, манипулация, трафик, бюджет, цени, парадокси на потребителското поведение, тайни на брандинга и др. Особено ценни за бизнеса са специфичните техники за подпомагане на управленските решения. Освен всичко това "Белите петна в бизнеса“ има и по-голяма амбиция – тя не се отнася само до бизнеса. В нея се съдържат ясни и прагматични принципи и послания за житейския успех.

Своя прочит на "Белите петна в бизнеса“ пред аудиторията споделиха Любен Козарев – директор на издателство "Изток – Запад", проф. д-р Боян Дуранкев – експерт в областта на маркетинга и маркетинговите комуникации, Емил Цанков – председател на УС на ИКТ клъстер – Варна, Иво Илиев – специалист и консултант в сферата на дигиталния маркетинг, гл. ас. д-р  Стоян Хадживеличков – преподавател в катедра "Индустриален бизнес и логистика“в ИУ – Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).