Наградиха бизнес проекти на студенти от Икономическия университет във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:02 / 13.12.2019
1696
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Екипът на Областния информационен център-Варна беше домакин на студентски конкурс за най-добре разработен бизнес план по мерки на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. Свои разработки представиха студенти от IV и V курс от специалностите "Аграрна икономика“ и "Бизнес консултиране“ в Икономическия университет.

Жури в състав Виктория Николова – управител на ОИЦ-Варна, доц. Гергана Славова от катедра "Аграрна икономика“ в ИУ и Юри Зарев от Националната служба "Съвети в земеделието“ избраха най-добрите проекти.

Първо място в конкурса спечели Бетина Митилиян със своя проект за създаване на лавандулови насаждения. Стопанството се намира в разградското село Пчелина, а амбицията е с растението да бъдат засети 100 декара.

Второто място в конкурса си поделиха авторите на два бизнес плана. Надежда Владимирова впечатли журито с идеята си да създаде модерна конна база в Шумен, в която, освен тренировки, да се провеждат и терапии за деца с увреждания. Проектът на Стефани Стефанова заслужи втората позиция заради доброто представяне на идеята да се създаде производство на био сапун с розово масло.

Таня Димитрова зае третото място. Тя представи бизнес план за засаждане на поле с лофант. Предвижда се с билката да бъдат засадени 200 декара, които да се ползват за паша на 100 пчелни семейства. Добитият мед ще бъде предназначен за диабетно болни.

Отличените студенти бяха наградени от ОИЦ-Варна, те ще получат и сертификати за участието си в конкурса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).