Нагръдник е спасил по чудо Софи от фаталната захапка на питбула в центъра на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:42 / 04.11.2020
2800
Състоянието на пуделчето Софи, което беше нападнато от питбул в центъра на Варна преди дни, се подобрява. Добрата новина съобщи за Varna24.bg стопанинът на пострадалото животинче. 

"Софи, за разлика от първите дни, е доста по-добре. Първоначално отказваше напълно да се храни и бяхме сериозно притеснени за оцеляването й. Вече хапва по малко. Още накуцва с пострадалото краче, но успява да стъпи на краката си като цяло. Всеки ден я водим на ветеринарен лекар, поставят и инжекции, мажат с лекарство огромната рана, която беше зашита, и сменят превръзките. Обясниха ни, че има надежда да се възстанови напълно, но ще мине време. Не само чисто физически е пострадала доста, но и е много стресирана.

Ветеринарният лекар сподели, че за първи път вижда по-малко куче, което е успяло да оцелее от фаталната захапка на питбул.

Благодарение на нагръдника агресивното куче не е успяло да разкъса жизненоважни артерии, разположени по врата й. Извадили сме невероятен късмет. 

А относно собственика на кучето, от полицията обясниха, че се преглеждат камерите от обектите в района и се изяснява самоличността му, както и защо толкова опасно куче е пуснато без намордник и каишка", обясни стопанинът на Софи за медията ни.

Припомняме, че случаят е от 1 ноември, когато около 16 часа питбул напада пуделчето на площад "Независимост", докато домашният любивец е на разходка, воден на каишка от стопаните си. 

За секунди връхлита по-голямото куче, пуснато на свобода, заедно с придружаващ го ротвайлер, също без намордник и каишка.

На площада има много хора, сред които много родители и деца, пред които се развива кървавата схватка.

Стопанинът на кучето не се намесва, а до фатален край не се стига само благодарение на адекватната намеса на жена, която залива питбула с вода и защитата на нагръдника на Софи. 

Очаква се собственикът на питбула да бъде открит и понесе отговорност за инцидента.   

 

 

 

 


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).