"Най-сладкият ден" търси най-добрите малки художници на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:33 / 31.07.2022
1325
С любов и респект към всеки детски талант, организаторите на детския и младежки културен форум "Най-сладкият ден“ канят родители и ръководители на художествени школи да включат своите малчугани в конкурс за детска рисунка, който ще се превърне в изложба на открито по време на провеждането на XIII поредно издание на най-мащабния детски празник на открито за град Варна.

Празничната фиеста ще се поведе на 14 август /неделя/, пред централния вход на Морската градина, от 10 до 20 ч.

В конкурса може да участва всяко дете (от 5 до 15 г. възраст), което обича да рисува.

Всяка изпратена до 8-ми август творба ще участва в открита изложба, като всички участници в конкурса ще получат грамота и лакомство от организаторите,  а печелившите ще грабнат следните награди:

I възрастова група: 5-10 г. възраст

1-ва награда – раница

2-ра награда - енциклопедия

3-та награда - арт комплект за рисуване

II възрастова група: 10-16 г. възраст

1-ва награда - раница

2-ра награда - слушалки

3-та награда - арт комплект за рисуване

Срокът за предаване на творбите е 8 август 2022 г. 

За участие в конкурса и изложбата на открито се изисква детските рисунки да бъдат изпратени /лично или чрез куриер, най-късно до 08.08.2022 г./, на адрес – ул. Константин Величков № 63, ет.2, офис Протема.

За да бъдат оценени от тричленното жури е нужно сканираните (с добро качество) творби да бъдат изпращани по електронен път, на е-mail: protema@abv.bg, най-късно до 08.08.2022 г.

Всяка участваща в конкурса рисунка ще бъде експонирана в открита изложба на 14 август, а мястото е централен вход на Морската градина, до Слънчевия часовник. Всички творби ще бъдат публикувани и на официалната FB страница на "Най-сладкият ден“.

Тричленно жури от квалитетни в своята област артисти ще определи първите три награди, съобразно двете гореописани възрастови групи.

Рисунките ще бъдат оценявани от жури в състав Елица Карабашлиева, Николай Николов и Николай Чакъров - Niko.

На 14 август /неделя/ ще бъдат оповестени печелившите в конкурса. Всеки малък художник ще получи лакомство и грамота за участие, а организаторите на "Най-сладкият ден“ ще раздадат предметни награди на печелившите. 

"Дайте на децата си повод за творчески забавления и нека пъстри емоции и слънчеви лъчи да се излеят върху белия лист, а ние с радост ще наградим детския талант!", призовават организаторите от ПР и Рекламна агенция "Протема" и СНЦ "Пресклуб Варна".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).