Наказаха двама мъже и жена, спипани с наркотици във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:16 / 15.09.2022
1093
Уважени бяха исканията на Окръжна прокуратура – Варна за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двама мъже, привлечени в качеството им на обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. На жена, задържана при специализирана полицейска операция, реализирана от служители на ГДБОП при МВР заедно с двамата, бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция“ в размер на 1500 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

25-годишният Р.Т. и 20-годишната В.А. са обвинени за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, а 24-годишният В.В. е обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 2. Последният е известен на органите на реда, осъждан е за същото престъпление и е действал в условията на опасен рецидив. При извършените претърсвания на четири адреса в град Варна, осъществени в хода на работата по операцията, са иззети общо 5377,87 грама марихуана, 39,17 грама кокаин, 180,84 грама екстази на таблетки и голяма сума пари, като по-големите количества са намерени в 24-годишния В.В.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Тримата бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, а от днес двамата мъже са с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Определенията на Окръжния съд в града подлежат на обжалване пред Апелативен съд.

 

Ивана Милева

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).