Наказаха двама, задигнали дамска чанта от млада жена във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:26 / 08.06.2020
1476
Осъдителна присъда постанови Районният съд във Варна за извършен в съучастие грабеж на дамска чанта, съобщиха от пресслужбата на съда.

Двама подсъдими, на възраст съответно 21-годишен и 25-годишен,  бяха признати за виновни по обвинение в извършен в съучастие грабеж над млада жена вечерта на 20 февруари 2018 г. За посегателството по член 198, ал. 1 от Наказателния кодекс, всеки от подсъдимите получи наказание от една година лишаване от свобода, изпълнението на което бе отложено с изпитателен срок от три години.  

Престъплението е извършено около 23 часа на посочената дата. Двамата младежи се били събрали с приятели в двора на училище "Иван Рилски“, след което се отправили в посока към близкия мол. Забелязали млада жена, която си тръгва сама на прибиране от работа и я последвали. Вървейки след нея, подсъдимите взели решение да я ограбят, като издърпат дамската й чанта. 25-годишният настигнал с бягане пострадалата, хванал чантата за дръжките и опитал да я изтръгне, но тъй като се съпротивлявала, със сила се намесил и съучастникът му. Пострадалата девойка била съборена на земята, а нападателите издърпали чантата и побягнали в посока зеленчуковата борса. После в изоставена постройка подсъдимите преровили съдържанието й, взели намерена сума от 10 лева и мобилен телефон, който още същата нощ продали. Всички останали вещи – дебитна, кредитна и служебни карти, снимки, лични принадлежности и самата чанта, двамата подсъдими изгорили.

Според съдебнооценителната експертиза по делото, стойността на отнетото при грабежа имущество се оценява на над 600 лева. Двамата подсъдими са без образование и са неосъждани досега.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).