Наказаха жена от Варненско заради фалшива диплома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 27.03.2017
1025
Районен съд - Варна осъди 32-годишна жена от село Любен Каравелово за съзнателно ползване на неистински официален документ, удостоверяващ завършено средно образование.

В края на 2015 и началото на 2016 г. подсъдимата карала курс за придобиване на шофьорска правоспособност и след като издържала успешно теоретичен и практически изпит, през м.януари се явила пред сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР - Варна да подаде комплект документи за издаване на шофьорска книжка. 

Към заявлението тя приложила собственоръчно заверено с подпис копие от свидетелство за завършено средно образование. Дипломата била с посочен издател - Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Варна. При последвалата обработка и проверка на предоставените документи се установило, че 32-годишната жена изобщо не е вписана в регистрите на учебното заведение.

Подсъдимата е неосъждан към датата на инкриминираното деяние. С присъда Районният съд във Варна й наложи наказание от 9 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Постановено бе през изпитателния срок тя да търпи и пробация, като провежда задължителни срещи с пробационни служители. Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).