Наложиха ефективно наказание на наркоман за кражби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:52 / 01.10.2014
465
За кражба при продължавано престъпление и опасен рецидив, Районен съд - Варна наложи ефективно наказание на 34-годишен мъж.

Деянията са извършени от подсъдимия Р.Асенов в периода от 20 юли до 23 октомври миналата година във Варна. Първата кражба е осъществена сутринта на 20 юли 2013 г. Подсъдимият забелязал паркиран край къща велосипед с помпа на рамата и решил да го открадне. През незаключена входна врата той влязъл в двора на чуждия имот и взел колелото. Малко по-късно собственикът на къщата констатирал липсата на велосипеда, прегледал записите на поставените от него охранителни камери и сигнализирал полицията. Впоследствие самоличността на извършителя била установена, както и откраднатото колело, което подсъдимият непосредствено след деянието продал на трето лице за сумата от 20 лева.

Другата кражба е извършена през нощта на 22 срещу 23 октомври. На паркинг пред авторемонтен сервиз в Западна промишлена зона, Асенов, чрез разбиване на странично стъкло, проникнал в товарен микробус, откъдето отнел резервни автомобилни части. Общата стойност на инкриминираните вещи при двете деяния възлиза на 376 лева.

34-год. Р.Асенов страда от наркотична зависимост и има предходна съдимост. За настоящото деяние, след постигнато в съдебна зала споразумение, на подсъдимия бе наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, което да търпи в затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).