Намалиха долния праг на тарифите на такситата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:42 / 26.01.2015
957
Минималната тарифа на километър за такситата във Варна да се намали и от 0,75 лв./км дневна и 0,85 лв./км нощна и да стане съответно 0,60 лв. и 0,65 лв. Това решиха съветниците от транспортната комисия към Общинския съвет, предаде Дарик.

Намалението на долния праг на тарифите е продиктувано от спада в цените на горивата, обясни внеслият предложението Жельо Алексиев. Председателят на комисията добави, че се определят само минимални и максимални прагове на тарифите, а не самата цена на таксиметровите услуги.

Законът за автомобилните превози делегира права на общинските съвети да определят минимални и максимални цени на цените за услугата, валидни за територията на съответната община. Те се актуализират най-малко веднъж годишно.

Максималната цена, на която жълтите коли могат да возят, остава без промяна - 2 лева за дневна и 3 лева за нощна тарифа.

Намалението се очаква да предизвика реакция на някои таксиметрови шофьори. В края на ноември недоволни варненски таксиджии, необвързани с телефонни централи, се заканиха да протестират срещу приетите от Общинския съвет минимални тарифи на таксиметровите услуги. Въпреки недоволството на шофьорите, протестът им по варненските улици така и не се осъществи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).