Намалят наполовина търговските обекти в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:23 / 08.05.2015
2144
Търговските обекти в Морската градина на Варна през този сезон ще бъдат намалени наполовина, съобщи пред "Труд" главният архитект на града Виктор Бузев.

Схемата, която той е изготвил, включва 35 точки за продажба, докато през миналото лято бяха 69. В момента списъкът е предаден в Министерството на културата, което трябва да го съгласува. Едва след това ще се пристъпи към отдаване на позициите за едногодишен наем. 2015 година ще е последната, в която всеки търговец ще може да разположи какъвто иска модел на сергията, увери кметът на Варна Иван Портних. Следващото лято общината ще поеме този процес изцяло в ръцете си, като няма да отдава места за сергии, а павилиони.

"Стигнахме до извода, че ако искаме някакво уеднаквяване на обектите и естетизация, трябва ние да ги поставим и след това да ги даваме под наем. По този начин ще събираме повече средства и ще осигурим безопасност, защото не е тайна, че някои от търговците досега вземаха ток директно от уличните лампи", обясни Портних.

Догодина ще бъдат поставени модули, които да събират по 2-3 търговеца в един обект. Те ще бъдат така отделени, че в едната част ще може да се продава сладолед, а в другата например пуканки. Една подобна конструкция струва между 15 и 18 хиляди лева в зависимост от изпълнението. Общината ще ги купи, а после ще ги отдаде под наем на явен търг. Тъй като сега лятото вече настъпва, това ще може да стане за следващото.

Портних призна вчера, че още не е ясно колко временни обекта за търговия ще има в пешеходната зона, тъй като ремонтът на ларгото не е приключил. Той е възложил на районното кметство "Одесос" да даде предложения, които да не развалят общия вид на обновеното пространство.

"Ще посетя всяка потенциална точка, за да проверя лично дали е удачна. Същото се отнася и за тротарното право, което ще заявят собствениците на заведения, които изнасят маси на открито", каза главният архитект на града Виктор Бузев.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).