Напредва изпълнението на проекта за пречиствателната станция на Златни ясъци

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:46 / 22.01.2020
1606
Главни канализационни клонове 1 и 2 с обща дължина от 1910 метра и 115 бр. сградни канализационни отклонения са изградени по Обект "Частично изграждане, реконструкция/рехабилитация на канализационна мрежа в СО "Ален мак". За тях се подготвят документи за въвеждане в експлоатация. Работи се и по изпълнение на СМР по трасето на  главен канализационен клон 3, съобщиха от Областния информационен център във Варна.

Дейностите се извършват като втори етап по проекта "Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. "Златни пясъци“, Община Варна“. Той се финансира от ОП "Околна среда“ 2014-2020г. Общата му стойност е 37 150 155,07 лв. Бенефициент е Община Варна.

Първият етап на проекта - "Реконструкция, модернизация и разширение на ПСОВ КК "Златни пясъци“, е завършен. Той включва усилване на пилотна конструкция №1 - част от укрепване на свлачището над пречиствателната станция.

По време на втория етап са изградени съоръжения от схемата на станцията – груби решетки, сграда за механично пречистване, басейните за извършване на основните процеси на пречистване, въздуходувна станция, система за управление и др. Постъпващите отпадъчни води са превключени към новите съоръжения, за да не се прекъсва пречиствателният процес. На мястото на съборената сградата на съществуващите пречиствателни съоръжения е започнало изграждане на нови. Предстои завършване на строително-монтажни работи, изпитания, обучение на персонала, въвеждане в експлоатация. Срокът на завършване е до началото на туристическия сезон, а въвеждането в експлоатация трябва да стане факт до ноември 2020 г.

Проектът "Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. "Златни пясъци“, Община Варна“ е стартирал на 26.07.2016г. и ще продължи до 30.06.2023г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).