Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наркодилър, пуснат под домашен арест, се връща "на топло"
Автор: Пламена Николова 17:14 / 02.02.2021Коментари (0)955
©
За втори път в рамките на месец и половина Варненският апелативен съд отменя определение на Окръжен съд – Варна, с което мярката за неотклонение на обвиняем в държане на наркотици с цел разпространение се изменя от задържане под стража в домашен арест, съобщиха от пресслужбата на съда.

Здравко К. и жената, с която живеел, са били задържани в средата на декември миналата година, при специализирана полицейска операция за предотвратяване на наркоразпространението във Варна. 28-годишният мъж изхвърлил част от наркотиците и два телефона в съседен имот, за да не бъдат открити от органите на реда. От дома на двамата били  иззети над 106 г марихуана и над 25,5 г метамфетамин, мобилни телефони и сумата от 1300 лв.

На 22 декември Апелативният съд отмени определение на Варненския окръжен съд, с което Здравко е бил поставен под домашен арест. На 29 януари първата инстанция отново е постановила втората по тежест мярка за принуда, но прокуратурата протестира. Сред аргументите са липсата на трайна уседналост и често напускане на страната от страна на обвиняемия. Освен това той продавал забранените вещества от дома си.   

След анализ на доказателствата и становищата на страните, съдът заключи, че подозренията на прокуратурата за съпричастността на Здравко К. към престъпната дейност имат основания. Разследваното деяние е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане – за нанесена телесна повреда. Заради механизма на извършване – намерените в дома наркотични вещества и осъществяването на разпространение от същия имот – може да се стигне до извод за реална опасност Здравко К. да извърши престъпление. Домашният арест не би възпрепятствал това, категоричен бе съдебният състав. Съществува и реален риск от укриване: обвиняемият има постоянен адрес, но реално е живеел и е бил задържан на друго място.

При наличието и на трите от изискваните от закона предпоставки за определяне на най-тежката мярка за неотклонение, въззивният съд прецени за правилно да потвърди ареста на Здравко К., като отмени съдебния акт на първоинстанционния съд.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: