Nasimo с 14 изкушения в Нирвана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:46 / 12.09.2022
777
С невиждан по мащабите си размах ще бъде открита седмата самостоятелна изложба на Станислав Трифонов – Nasimo, който след години упорит труд може смело да бъде наречен най-добрият стрийт артист в България. Nasimo, благодарение на когото стените на софийските блокове са превърнати в гигантски платна, ще изненада почитателите на съвременното изкуство с 14 платна, създадени за период от над 4 години. Изложбата "The Supper" се открива на 21 септември от 19 ч. и според специалисти в арт средите се очертава като събитието на годината. Изложбата ще се състои от 15 концептуални картини. 

"The Supper" е инспирирана от изкушенията, страстите и емоционалните състояния на човешката душа, преминаваща през изпитанията на живота. "През последните 12 години силно ме вълнува темата относно душата и нейният път, от къде идваме, накъде отиваме, каква е целта на това пътешествие и др. подобни въпроси. В епохата в която живеем, някак стойностните неща се опорочават, доброто се приема за лошо и лошото за добро, ценностите избледняват, наблюдава се алчност, суета, гордост, похот, пренасищане на всички нива на съществуване освен в едно, нивото на осъзнатост относно нашата духовна същност“, споделя Nasimo, който е подготвил за събитието и ексклузивен лимитиран брой кутии с музейна колекция от лично подписани от автора принтове на всичките картини от изложбата.

В изложбата Nasimo представя микс от модерна изтънченост и бунтарството на твореца от улицата. Класическата техника с маслени бои е смесена с характерните за стрийт арта спрейове. Посетителите на изложбата ще преминат през невероятно меню, което ще ги потопи в една различна реалност. Nasimo ще предложи на гостите на откриването наслада за всички сетива – изпипан е прецизно и най-финият детайл, за да се включат възможно най-много усещания, а не просто да се покажат модерни шедьоври.

Специално създадена за изложбата музика ще звучи в галерията благодарение на Иван Шопов. Прочутият с разчупените си клипове SuperS4upen ще покаже своята дива интерпретация на "Вечерята“.

Nasimo, който е автор на най-големия стенопис в Източна Европа, хваща спрея през 1995г и оттогава са минали повече от 25г, повече от стотици стени, толкова картини и една диплома по Живопис от факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново. Най-добрият стрийт артист у нас е познато лице на световната графити сцена с изяви в Канада, Англия, Италия, Поругалия, Русия, Китай, Турция, Индия, Косово Гърция, Румъния, Чехия, Белгия, Германия, Полша, Австрия. Nasimo работи също толкова завладяващо и с бои върху платно. Дотук има 6 самостоятелни изложби и колаборации във и извън своята сцена. Установява термина "Fine Graff Art" – симбиозата между традиционната живопис и съвременните графити.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).