Неделчо Михайлов сам ще кърпи дупките на "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
15:43 / 29.02.2012
6029
Кметът на варненския район "Владиславово" се зае сам да кърпи дупките, зейнали по асфалта. Днес Неделчо Михайлов обяви официално, че администрацията му ще прави малки ремонти по кварталите за собствена сметка и със собствени средства.

С разрешението на община Варна районът вече си е купил бетонобъркачка, а с безвъзмездната помощ на местните фирми ще бъдат осигурени пясък, чакъл, цимент. Още щом времето се затопли достатъчно, започваме да леем бетон, информира Михайлов.

Възложих на техническия екип и на главния инженер Христо Попов до 3 седмици да ми изнамерят рецепта за ръчно приготвяне на асфалт. Смесваме минерални разтворители, трошен камък, дребен чакъл, битом и нагряваме с горелка до 150 градуса. След като се положи асфалта, служителите по чистотата валират с ръчно приготвен валяк, а на финала обкантваме със смола, разясни Михайлов.

Технологията вече е експериментирана по ул. "Янко Мустаков", където ударна ремонтна група от районната администрация запълнила 2 големи дупки. Не бързам да демонстрирам резултата пред медиите, докато не се убедим, че методът е ефективен. Направихме си дори формички за бордюри, отчете още кметът на "Владиславово". Той изтъкна, че смелата инициатива търси решение за разбитите вътрешноквартални улички, за ремонта на които парите обикновено не стигат. Кърпежите по главните трасета, по които минава и градският транспорт, остават ангажимент на фирмата по поддръжката на пътищата. Изпълнител на обществената поръчка все още няма, но Михайлов се надява процедурата да приключи до април. Дотогава районната администрация разчита на собствени средства и на фирмите по снегопочистването. Именно на тях е възложено сега аварийното възстановяване на настилките в града.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (14)

Още по темата (3):
19.03.2018 Можем ли да осъдим общината заради щети от дупки по пътищата?
03.04.2012 Варненци си правят класация на уличните дупки по райони
20.07.2011 Варненци направиха барбекю в улична дупка
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).