Нехайство от Е.ОН - загиналият им служител ремонтирал с подръчни средства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:59 / 29.04.2010
3260
Служителят на Е.ОН Стефан Василев, който загина от токов удар в неделя, всъщност се е опитал да поправи прекъснат далекопровод с високо напрежение, защото цели три дни от фирмата не предприемали нищо. Това заяви прокурор Милена Даскалова от районното обвинение. И разкри, че още петък в Е.ОН е постъпил сигнал, че съоръжението е опасно.

Съобщено било, че е извършена кражба на кабели от стълба на Чатал чешма, а съоръжението пръска ток и е възможно някой да се изпържи. Живеещи на Траката и на Златни пясъци се обадили и уточнили, че от последния работен ден на миналата седмица нямат ток. Всички тези сигнали са постъпили в дружеството, но никой не си е направил труда да им обърне внимание. До неделя монополистът не е разпоредил на свой екип да отстрани повредата, причинена от кражба.

21-годишният служител на Е.ОН придружил колегата си, който в неделя е трябвало да участва в отстраняването на повредата. С подръчни средства, с помощта на олово, Стефан се пробвал да ремонтира стълба убиец, като имал намерение да прекъсне фазата. В първия момент, в който посегнал да извърши ремонта, той бил покосен от тока. На практика Стефан не искал да чака още дълго решението на Е.ОН да изпратят екип и затова е тръгнал да го ремонтира, стана ясно вчера.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
29.04.2010 Линейка пресрещнала ударения от ток служител на Е.ОН
28.04.2010 Близки на починалото момче: Нищо не ни казват
28.04.2010 Е.ОН: Не знаем какво е правил 21-годишният в Кичево
28.04.2010 21-годишен работник на E.ОН почина от токов удар
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).