Нели Петрова дари средства за изографисването на икона в новия храм в село Тутраканци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:07 / 19.07.2016
1496
Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Нели Петрова православният храм "Св. пророк Илия" в провадийското село Тутраканци се сдоби с икона на Света великомъченица Марина. Варненският депутат дари средствата, необходими за изографисването, а иконата - дело на Никола Ников, беше завършена в навечерието на храмовия празник. Навръх 20 юли - Илинден, новата църква ще бъде тържествено осветена.

"Казват, че Св. Марина спасява вярващите от болести и нещастия. Радвам се, че иконата беше завършена за 17 юли, когато Българската православна църква почита тази Света великомъченица, а утре храмът, който жителите на Тутраканци са строили със собствени средства в продължение на 12 години, ще бъде и осветен", коментира Нели Петрова.
Тя се ангажира да подкрепи изографисването на храм "Св. пророк Илия" при посещението си в селото през април, когато приключиха довършителните строителни работи.

Парламентарната група на ГЕРБ осигури 5000 лв. за изграждането на плочник и чешма в църковния двор. Варненският депутат обеща на свой ред да подпомогне финансово и основния ремонт на пенсионерския клуб в Тутраканци.

Вчера заедно с общинския ръководител на ГЕРБ-Провадия - Дияна Агностева, Нели Петрова бе поканена в изцяло обновеното помещение. Възрастните дами, които редовно се събират в клуба, посрещнаха своите гости с хляб и сол и сърдечно им благодариха за щедрия жест. Те оцениха високо и помощта за иконата в храма, който е единствен в Тутраканци. Специална благодарност бе изказана и към зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов, който лично се ангажира да бъдат финансирани строителните дейности в двора на църквата. Местните жители отправиха покана към него да посети селото при следващата си визита във Варненска област.

"Пенсионерският клуб в Тутраканци кипи от живот. Това е място, където хората споделят и радости, и тревоги, събират се, помагат си. Затова ремонтът, извършен благодарение на дарените от народния представител Нели Петрова средства, всъщност е подкрепа не за мазилката на стените и настилката на пода в клуба, а за сплотеността на хората", заяви Дияна Агностева.

Нели Петрова поздрави местните жители и им пожела много здраве и енергия, много вяра, за да утвърдят като духовно средище и новата църква в селото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).