Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Неврохирурзи от Варна спасиха бебе с рядка аномалия, загубило майка си след раждането
Автор: Пламена Николова 16:11 / 21.10.2019Коментари (1)23719
©
Илюстрация
С уникална операция неврохирурзи от Варна спасиха двумесечно бебе с рядка аномалия, научи Varna24.bg. Добрата новина съобщи за медията ни проф. д-р Светослав Калевски - началник на клиниката по "Неврохирургия" към МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

Благодарение на високия професионализъм на проф. Калевски, д-р Ридиан Неделко и д-р Суна Салиева, момиченцето ще има шанса да живее пълноценно за радост на своите близки, преживели тежката загуба на неговата майка, издъхнала скоро след раждането му.

Д-р Неделко разказа, че бебчето е било на два месеца с много рядък вроден тумор на гръбначния мозък. Четири дни след уникалната операция детето е изписано от клиниката и изпратено по живо по здраво у дома с баба си, която поема грижите за него. Детенцето е от Варна. Проф. Калевски го е консултирал при самото раждане в частна варненска клиника, тъй като забелязали малко "бобче" на гърба. Тогава специалистът дал препоръки бебето да бъде доведено за консултация в Клиниката по неврохирургия след месец. Хората обаче дошли след два месеца, когато станало ясно че са се забавили заради трагедията, сполетяла семейството. Майката на малкото момиченце издъхнала на 20-тия ден след раждането, като предполагаемата причина е емболия на кръвоносен съд. 

Детенцето се оказало с вродена аномалия, наречена епидермоидна киста. В образуванието, премахнато от варненските специалисти ниско долу от гръбнака на детето, имало косми и зъб. Това са редки случаи, грешки в развитието, при които се касае за разрастване на ембрионална тъкан, обясниха специалистите. 

Преди пет години екипът на проф. Калевски и д-р Неделко имали сходен случай, при който извършили същата операция на момченце. Те увериха, че малчуганът е добре и се развива чудесно. За случая на момченцето тогава е съобщено на световния конгрес по гръбначна хирургия, където нашите лекари са били дадени за пример.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.10.2019 г.
0
 
 
Браво но,защо се споменават само сполучливите операции. За случая на 3 годишния Сезгин от Исперих, за неговото лечение ,където не му се направи проба за сврихчуствителност към изписан антибиотик в следствие, на което получи анифилактичен шок и почина в същата клиника по неврохирургия през 2009 година .Вече 10 години водим дела но ,няма да оставя нещата така ,няма да ми върнат сина но да не пострадат други семейства
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: