"Нощ на литературата" предстои в ИУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:54 / 09.05.2017
2107
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 10 май в град Варна ще се проведе поредното издание на "Нощ на литературата" - международна инициатива, посветена на съвременните европейски писатели и техните най-успешни
творби. 

От 18 до 22 часа на всеки 30 минути ще се четат откъси от предварително подбрани литературни произведения, издадени на български език след 2000 година. Специални гости на Нощ на литературата във Варна тази година са едни от най-утвърдените литературни имена в страната - Силвия Чолева -
издател, писател, редактор, журналист и Стефан Иванов - поет, драматург, редактор и преводач.

Официалното откриване на Нощ на литературата, в което ще се включат партньорите в инициативата, литературните гости и четците, ще се състои на 10 май в 17 ч. в Икономически Университет - Варна. 

На откриването ще присъстват и членове на академичното ръководство и представители на Литературен клуб към Икономически университет Варна. Университетът ще домакинства португалското читателско гнездо в програмата от 18 ч. до края на вечерта.

12 на брой са всички места в Нощта, на които варненци и гостите на града ще чуят откъси от отличени европейски произведения в прочит на известни актьори от Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и театрално студио "Театър", журналисти, общественици и предприемачи. 

Сред езиците, на които откъсите от произведенията ще бъдат четени и в оригинал, са португалски, френски, испански, немски, английски, полски, руски. Сред читателските гнезда заедно с университета са още католически параклис "Св. Архангел Михаил", регионална библиотека "Пенчо Славейков" и др. 

Организатор на Нощ на литературата са културните институти и посолствата на държавите членки на Европейския съюз и други европейски държави в партньорство с местни организации. Варна се включва за пета поредна година с организатори Дирекция "Култура и духовно развитие" на Община Варна и Младежка фондация "Аморфа".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).