Нов социален проект на Апелативен съд – Варна, съвместно със Школа "Дедал“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 24.01.2017
1425
Анета Иванова - е първият автор, който ще открие със самостоятелна фотографска изложба новото Арт пространство на Школата по изобразително изкуство "Дедал". Изложбеният салон е специално проектиран и изпълнен в Апелативен съд - Варна, на V етаж в Съдебната палата на пл-д "Независимост".

"Ода за всичко" е мотото на изложбата, която ще представи 19 фотографиина младата авторка, която експериментира с двойни експозиции. Елегантно, ефирно и неуловимо в тях се смесват портети с различни абстрактни форми.

Официалното откриване на първата самостоятелна фотографска изложба в Арт салона на Апелативен съд - Варна с произведения на 24 годишната Анета Иванова, възпитаник на Школа "Дедал", ще стане на 27 януари 2017 година, петък от 16,00 часа, на V етаж в Съдебната палата на пл-д "Независимост" във Варна. 

Организирането и създаването на постоянна експозиционна площ в Апелативен съд - Варна за презентиране творбите на младите творци от Школа "Дедал", стана възможно след подписването на Меморандум за партньорство между съда и Школата в началото на м.Декември миналата година.
Първият изложбен салон в съдебната институция е поредният социален ангажимент на Апелативен съд - Варна. Това е институционална подкрепа на цялостната дейност на "Дедал" - школата по изобразително изкуство за талантливи деца и младежи в неравностойно положение, подготвяни безвъздмездно от професионални художници и артисти.
Варненският апелативен съд поема сериозна социална отговорност за подкрепа на младите хора, като разширява възможностите за презентиране на техни произведения в институционална среда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).