Нова изложба в Галерия 8 във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:43 / 06.08.2021
1334
На 12 август от 18.00 ще бъдат показани 14 абстрактни  творби от проектите "Синьо“  и "Save me“ на  Станислава Стоянова, която споделя:  "Изложбата BLUE/ СИНЬО е съвкупност и комбинация от живопис и рисунка на картон със специално музейно качество, и е създадена и посветена на морето, неговото движение и транслация. Аз съм визуален артист, който изучава природата и се фокусира върху разпознаването и присъствието на възвишеното в мимолетно. Изложбата в Галерия 8 е опит за портрет на морето извън линеарността и среща с неговия дълбок колорит. Преминавам през различни концептуални етапи между възприятие и представяне на изображението, което отразява времето във видими и визуални форми, Това е моята ода за природата, и елегия към онова, което може да изчезне завинаги в нашата крехка среда. Да, работите са, така да се каже, запис на моите преживявания, но и покана към зрителите да повишат своята информираност и внимание за връзката ни с природата и околния свят. Защото, каквито и да сме, ние сме част от природната система, която трябва да съхраняваме, за да предотвратим катаклизмите в околния свят и се опитаме да запазим нейната същност.“

По повод реализацията на проекта "Синьо“ проф. д.изк.Чавдар Попов пише:

"Станислава Стоянова се отдава на първоначалните емоционални пориви, импулсирани от нейния допир с морето, като успява да ги претвори в картини с автономно пластическо внушение без да остава в плен на натурата. Така сетивните впечатления претърпяват сложен процес на модификация за да се опредметят в цвят, тон, нюанс и композиция. Почеркът й е подчертано експресивен, същевременно обагрен и омекотен от тънко лирическо светоусещане, която пронизва творбите й с една общодостъпна поетична чувствителност. Отвъд спонтанността на мазката и на фактурата на материалната субстанция се крие фин и проникновен усет за живописна хармония. "

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).