Новата информационна и билетна система на Варна стартира на 10 май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
12:23 / 06.04.2016
5119
До 10 май трябва да заработи новата информационна система по спирките и в автобусите на градския транспорт във Варна. Това каза днес кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg

"Съвсем скоро предстои прехвърлянето на линиите от частния превозвач "Транстриумф" към общинския превозвач "Градски транспорт". В момента, в който това се случи ще стартира информационната и билетната система, защото няма как днес информационната система да стартира на парче, а след това да добавяме линии към нея. Затова е техническото забавяне. 

Системата ще бъде презентирана за гражданите на Варна с широка информационна кампания. За улеснение на хората ще запазим съществуващата система на продаване на билети, докато влезе в сила новата. Всичко ще се запази както е в момента. Просто ще имаме една по-съвременна информационна система за движението на автобусите, ще се дава предимство на автобусите по определени ключови кръстовища. 

С новата схема ще заработи в предвидения график и високоскоростното трасе, което ще увеличи скоростта на предвижване от крайните точки на града. Сигурен съм, че новата билетна система ще се превърне в голямо облекчение за хората", каза кмета. 

Иван Портних увери, че не се планира увеличение в цената на билетчето във Варна.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).