Нови абсолвенти тържествено хвърляха шапки във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 13.03.2023
808
Тържествена церемония за връчване на дипломите на завършилите ОКС "Бакалавър“ и ОКС "Магистър“, випуск 2022 на Корабостроителен факултет при ТУ-Варна се състоя на 10-и март в зала 114 на висшето техническо училище.

Облечени с академични тоги и шапки, в присъствието на своите родители, приятели и близки, дипломантите получиха поздравления от заместник-ректор, декан на факултета и ръководителите на катедри, научи Varna24.bg.

Водещият на официалната церемония доц. д-р инж. Илия Хаджидимов, декан на Корабостроителния факултет поздрави абсолвентите от випуск 2022 и даде думата на доц. д-р инж. Мария Маринова, заместник-ректор по "Учебна дейност“ за официално приветствие от името на академичното ръководство.

В края на своето слово доц. д-р Маринова завърши с мисълта на промишления инженер Тим Кук: "Не се задоволявайте със света, който сте наследили. Предизвикателство никога не е било разрешено без хора, които мислят по различен начин. Мислете различно и следвайте мечтите си!“.

Последва награждаване на отличните абсолвенти от присъстващите ръководители на катедри: проф. д-р Пламен Братанов, катедра "Индустриален дизайн“, доц. д-р Даниела Тонева, катедра "Екология и опазване на околната среда“, доц. д-р инж. Даниела Чакърова, катедра "Топлотехника", доц. д-р инж. Христо Пировски, катедра "Корабостроене, корабни машини и механизми“. В поздравителните си слова, ръководителите на катедри подчертаха, че генерации възпитаници на Технически университет – Варна са гръбнака на българската икономика и увериха абсолвентите, че инженерната дипломата, която получават им осигурява възможности за успешна професионална кариера в сферата на икономиката и управлението на страната.

Всички първенци от образователните степени "бакалавър“ и "магистър“ от специалностите: "Индустриален дизайн“, "Инженерна екология“, "Защита на населението при бедствия и аварии“, "Експлоатация на флота и пристанищата“, "Корабоводене“, "Топлотехника“, "Топлотехника и възобновяеми енергийни източници“, "Проектиране на морски уредби и системи“, "Корабостроене и морска техника“ и "Корабни машини и механизми“ получиха дипломи и значки за висок успех.

Церемонията завърши традиционно и емоционално с хвърляне на академичните шапки пред сградата на ректората.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).