Нови практики в ДКЦ "Чайка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:12 / 26.04.2018
11867
ДКЦ "Чайка“ има удоволствието да Ви представи разкриването на две изцяло нови практики: "Звено за самостоятелна сестринска грижа“ и "Звено за самостоятелна акушерска грижа“ в отговор на необходимостта от създаване на Интегрирани здравни услуги в Област Варна.

Горди сме да заявим, че ДКЦ "Чайка“ е първото лечебно заведение в страната със самостоятелна сестринска и акушерска практика. Правната регламентация на самостоятелната дейност е в чл.17а от Закона за лечебните заведения. Нашата цел е да предоставим качествени здравни грижи на пациенти със здравословни  проблеми в извън  хоспитализационен период, посредством домашни посещения и дежурен кабинет. Що се отнася до патронажните грижи, следва да се отбележи, че в Националната здравна стратегия 2020 са заложени мерки за развитие на интегрирани междусекторни услуги за деца и семейства в акцент върху патронажните грижи за бременни и деца, както и патронажни грижи, подкрепящи първичната медицинска помощ в грижата за възрастните пациенти.

Екипът ни от акушерки и медицински сестри са на разположение да отговарят на въпроси, да предоставят необходимата информация и да изпълняват всички дейности и манипулации в съответствие с Наредба №1 от 2011г. за професионалните дейности, които медицинските сестри, акушерките, асоциираните медицински специалисти и здравните асистенти могат да извършват по назначение или самостоятелно. Медицинските специалисти са сертифицирани в извършването  на качествени здравни грижи и работят в тясно сътрудничество с всеки пациент, като спазването на лекарските назначения и осъществяването на връзка с лекуващия лекар е в съответствие с принципите на Добрата медицинска практика.

Звеното за оказване на самостоятелни  сестрински грижи предоставя здравни грижи и медицинско наблюдение включително в домашна среда, в подкрепа на хора с увреждания и хронични заболявания, хирургично болни, дехоспитализирани от лечебни заведения, онкологични болни пациенти  с хронични рани, болни с диабетно стъпало, болни с декубитални рани, обработка на рани и поставяне на специфични превръзки, въвеждане на лекарствени продукти и инфузионни разтвори по лекарско назначение.

Звеното за самостоятелни акушерски грижи  предоставя пренатални, постнатални и патронажни грижи в извънболничната помощ от висококвалифицирани акушерки за подрастващите, бременните жени, младите майки и новородените деца.

Регистрираните бъдещи майки за провеждане на женска консултация могат да разчитат на постоянната подкрепа на нашия екип от акушерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).