Новите обитатели на зоопарк Варна се превърнаха в хит сред посетителите

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
16:59 / 10.10.2022
13614
Бенгалските тигри, индийските леопарди и европейските рисове са новата атракция във Варненския зоопарк, която привлича като магнит хиляди посетитли, сподели на среща днес директорът на зоопарка Иванка Стоянова, предаде репортер на Varna24.bg

Днес специалистите в зоокъта споделиха какви грижи се полагат за красивите и хищни големи котки, от къде идват те, колко ще останат, с какво се хранят и какви са навиците им. 

За пореден път от екипа на зоопарк Варна се оплакаха от недобросъвестни граждани, които нарушават не само спокойствието на животните, но и начина им на хранене, като им хвърлят гризки, солети, чипс, с което сериозно застрашават тяхното здраве. 

Посетители блъскали с пръчки по клетките на животните, за да ги карат да се раздвижат и ги забавляват.

"Това не е цирк, това е място за образование и обогатяване на културата ни за природата и нейните обитатели. Трябва да уважаваме обитателите на зоопарка, както и грижите на специалистите, които полагат много усилия, за да се чувстват те здравословно и емоционално добре. Всеки, който желае да се погрижи за някой от нашите питомци, може да осинови животно, като по този начин сподели нашите грижи за него", коментира още директора на зоопарка. 

"Това, което е по-специално за тигрите е, че те се нуждаят от езеро, защото това са едни от малкото котки, които обичат да плуват. Ние разполагаме с добро местообитание, те имат естествен терен по земята си“, добави още ветеринарният лекар на зоокъта д-р Михаил Василев.

За леопардите, единият от които е черен, е необходим стабилен покрив, тъй като тези котки са известни с това, че обичат да се катерят и дори някои от тях отглеждат малките си нависоко.

Затова и докато се провеждат ремонтни дейности на местообитанието на леопардите, те няма да бъдат показвани пред широката публика.

Новите обитатели на зоокъта във Варна несъмнено се превърнаха в хит и за краткото време, откакто са пристигнали са привлекли хиляди посетители в градината, допълни още директорът на зоологическата градина Иванка Стоянова.

И тази година има бум на бебета в зоопарка, а посетителите бележат рекорден ръст, допълниха още от любимото на деца и възрастни кътче в Морската градина. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).