Новият Карин дом с прекрасни условия за деца и родители

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:48 / 27.09.2022
1443
Както Varna24.bg информира, наскоро бе официално открит новият Карин дом. Медията ни ще ви въведе в прекрасните нови учебни зали и ще ви запознае с част от лъчезарния екип, който работи с деца и родители. 

С построяването на новия специализиран център, организацията продължава делото на дипломата и филантроп Иван Станчов, основал Карин дом преди 26 години. Карин дом е една от първите граждански организации в България, която повежда борба срещу институционалната грижа на децата с увреждания и която има качествено нов подход към децата със специални нужди и техните семейства. Иван Станчов започва работа с идеята да създаде нов модел за услуги за деца със специални нужди, за да може изоставянето на тези деца в домове да бъде прекратено.

Той успява да убеди семейството си да предостави наследствената вила "Три кладенци“ в Морската градина на Варна за целите на фондацията, която кръщава Карин дом – на името на своята първа братовчедка Карин, родена с церебрална парализа.

Карин дом е организация с нестопанска цел, основана през 1994г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. От 1996г. Карин дом стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности.

25 години след своето създаване Карин дом е организация с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. През годините Карин дом се развива и израства като терапевтичен център за деца със специални потребности, в който работят висококвалифицирани специалисти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специални педагози, социални работници.

Основните дейности на дома се реализират чрез Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални нужди и техните семейства (за деца от 3 до 8г.), Център Ранна интервенция (за деца от 0 до 3г.) и Център за семейно-медиирана интервенция (за деца от 2 до 7г.). Карин дом развива и обучителна дейност като предоставя квалифицирани обучения на организации и специалисти чрез своя Обучителен и ресурсен център. Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства и обучава над 1200 специалиста.

Карин дом работи за пълноценното развитие и израстване на деца със специални нужди в семействата им, за успешното им приобщаване и повишаване на толерантността в обществото.

Репортажът е част от проекта на Медия груп24 и Varna24.bg "Пътят на различните", реализиран с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна в направление "Медийни проекти". 

Повече за услугите в дома, вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (17):
12.10.2022 Експерт: Всеки родител може да се обърне към Карин Дом при най-малки притеснения за развитието на детето си!
07.10.2022 Сега е моментът! Гласувайте за варненската фондация "Радост за нашите деца" в "Промяната"!
03.10.2022 Архитектите на новия Карин дом: Целяхме да създадем място, където децата да се чувстват у дома си!
03.10.2022 Ивайло Кръстев, Фонд "Социална закрила" към МТ: Хората с увреждания не са прокажени, нито заразно болни! Щастлив съм, когато успеем да им помогнем!
02.10.2022 Ново изследване на УНИЦЕФ хвърля светлина върху нагласите към децата с увреждания в България
01.10.2022 Лъчезар Шойков: Сестра ми е с множество увреждания, това беляза съдбата на цялото ни семейство!
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).