Няколко варненски номинации за "Сграда на годината"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:16 / 13.12.2021
4114
Осем новопостроени обекта в морската столица са сред номинираните за "Сграда на годината". Целта на конкурса е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година у нас, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител, съобщава Дарик. 

Сред номинираните в категорията "Сгради с елементи на зелена архитектура и иновации" са бутиковата фитнес зала "R.Fitness" в центъра на морската столица, жилищна сграда "Младост“ в едноименния квартал и луксозният жилищен комплекс от затворен тип "Azur Premium“ в курорта "Св. св. Константин и Елена".

Три варненски номинации има и в категорията "Жилищни сгради над 10 000 кв.м. РЗП". Сред претендентите са "Панорама Парк" и отново жилищна сграда "Младост“ и "Азур Премиум". 

С две номинации е и "R.Fitness". Бутиковата фитнес зала без персонал и рецепция се състезава за приз и в категорията "Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение".

В "Жилищни сгради до 10 000 кв.м. РЗП" за приза ще спори проектът "Bizantina". За основа на модерната постройка е използвана историческа сграда от дялан камък, изоставена от почти век. В категорията "Хотели и ваканционни комплекси" сред номинираните е хотел "Романс Фемили Суитс“ в "Св.св. Константин и Елена".

Бутиковата сграда "Chopin Apartments & Offices" е номинирана в секцията "Офис и корпоративни сгради". Складова сграда А5 в логистичен парк Варна е сред номинираните в категорията "Логистични сгради". 

Победителите ще бъдат избрани от 32-членно жури с председател министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. Сред членовете е главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. 

Ше бъде връчена и cпeциaлнa нaгpaдa.  Дo 23:59 чaca нa 14 дeĸeмвpи вceĸи мoжe дa глacyвa онлайн зa cвoятa cгpaдa фaвopит. 

Церемонията по награждаване ще е на 15 декември. Ще бъде излъчена по БНТ на 19 декември. 

Национален конкурс “Сграда на годината" се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп  под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява  с подкрепата на  индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).