Няма да забраняват велосипедите в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
14:45 / 12.04.2011
4651
Няма да бъде забранено движението на велосипеди в Морската градина на Варна, обяви на редовния си брифинг днес кметът на града Кирил Йорданов. В отговор на въпрос, защо тогава текстът е залегнал в новата общинска наредба, градоначалникът отговори, че не я е чел.

По думите му, забраната за колелета противоречала на логиката и здравия разум. Конфликтна точка била единствено алеята в приморския парк от Моста на въздишките до Пантеона, където се събират повече малки деца.

Градоначалникът обеща и 5 млн. лв. евросредства да бъдат инвестирани в алтернативен транспорт, в случая - велоалеи. Парите обаче все още не са спечелени от община Варна.

Припомняме, че в комисията по собственост и стопанство към местния Общински съвет, бе приета нова Наредба за организацията и движението на територията на града. Според текстовете в нея, се допуска и движението на каруци по улиците на града. Предвидени са и над 20 000 паркоместа за синя зона. Текстовете предстои да бъдат гласувани на сесия на ОбС в края на месеца.

Източник: Днес +


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).