ОДК - Варна с две нови награди от конкурс за учители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:26 / 10.09.2014
1355
От 1 до 5 септември в СОК "Камчия" се проведе международен семинар "Извънкласните и извънучилищните дейности-за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците", организиран от Синдиката на българските учители, Фондация "Устойчиво развитие за България" и СОК "Камчия", под патронажа на Министъра на образованието и науката-доц. Румяна Коларова. Форумът бе открит от д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, която приветства присъстващите и направи въведение към темата на семинара. В него участваха над сто учители и директори от училища, детски градини, извънучилищни образователни звена от цялата страна.

Гости на форума бяха Камелия Колева - началник отдел в дирекция "Достъп до образование и подкрепа на развитието" в Министерството на образованието и науката, Сергей Александрович - зам.-директор на Руския културно-информационен център в София, Венцеслава Генова - началник на РИО на МОН, Варна, Веселин Рашев - председател на ОбКС на СБУ. На тържествена церемония връчиха наградите от Международния конкурс "Извънкласните и извънучилищните дейности-за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците", организиран от Синдиката на българските учители, под патронажа на Министъра на образованието и науката-доц. Румяна Коларова.

Монка Николова - директор на Общински детски комплекс-Варна спечели Първа награда с доклада "Предимства, проблеми и предизвикателства в работата с даровитите и талантливите деца в ОДК-Варна", който представи и пред участниците във форума. Юлия Кавръкова - старши учител в ОДК спечели наградата на Националния дворец на децата.

Наградите връчваха Ваня Кастрева - заместник-министър, д.ик.н Янка Такева- председател на СБУ, Станка Шопова- председател на УС на Фондация "Устойчиво развитие на България" и изпълнителен директор на СОК "Камчия".
Тези награди не са случайни. За четвърта поредна година екип от учители на ОДК-Варна печели призовите места. Това доказва, че в ОДК-Варна работят високо-квалифицирани специалисти и мотивирани преподаватели, с авторски учебни програми.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).