ОИЦ-Варна с участие в конференция, посветена на чая

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:48 / 09.02.2021
920
Областният информационен център-Варна се включи в заключителна международна конференция по проекта CBC BSB TeaWay "Популяризиране на чая като двигател на растежа в региона на Черноморския басейн", финансиран от програма "Черноморски басейн“ 2014-2020 г. От българска страна по него работи Агенцията за икономическо развитие-Варна, съобщиха от ОИЦ-Варна.

Онлайн събитието бе организирано от Търговско-промишлената палата на Трабзон, Турция. Участие в него взеха представители на партньорите от Армения, България, Грузия, Гърция и Турция, както и местни заинтересовани страни с отношение към отглеждането на билки и производството на чай. Общият бюджет на TeaWay е 700 хил. евро, а продължителността му - 24 месеца.

По време на конференцията бяха представени изпълнението и постигнатите резултати по проекта, чиято основна цел е популяризиране на чая като двигател на растежа в региона на Черноморския басейн и търсене на възможности за генериране на доходи чрез повишаване на интереса към него. Сред основните дейности по проекта са създаването на пътна карта на чая с анализ за състоянието на пазара за тази стока и потребностите от нея, както и разработването на програма за повишаване капацитета на земеделските производители и обучаване на хора, които искат да развиват подобен бизнес.

В рамките на събитието ОИЦ-Варна запозна участниците с дейността си и услугите, които предоставя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).