ОУ "Стоян Михайловски" ще работи с чужди училища по програма "Еразъм"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:06 / 07.09.2017
4808
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стоян Михайловски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В рамките на Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт "Еразъм+" на 1 септември ОУ "Стоян Михайловски" гр. Варна започна работа по двугодишен проект ИНОВАТИВНИ МЕЖДУПРЕДМЕТНИ УРОЦИ по ключова дейност (КД2) "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики". Работата по стратегическите партньорства в областта на образованието за възрастни включва дейности, които насърчават разпространението на най-добрите практики за преподаване и учене, развитие на иновативни методи и учебни програми, професионално развитие. Насърчава се съответствието между учебните програми, подкрепя се развитието на качествени инструменти за обучение, подобрява се достъпа до образователни възможности за възрастни.

ОУ "Стоян Михайловски" ще работи съвместно с училища и образователни организации от Румъния, Италия, Гърция, Турция и Литва. Както учителите, така и учениците ще участват в многоезично партньорство, като английският език ще бъде работен. Ще се повиши квалификацията на учителите чрез актуализирани иновативни стратегии, включително използването на съвременни технологии.

Проектът ще даде на участващите институции възможност да изживеят истински междукултурен обмен и ще покаже училищата като общности на съгласие и приятелство между различните европейски народи, излизайки отвъд бариерите на езика и религията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).