Областният се срещна с шефове на снегопочистващи фирми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:31 / 24.01.2012
1683
Областният управител Данчо Симеонов проведе работна среща с директори на фирми, разполагащи със снегопочистваща техника. Обсъдени бяха редица въпроси, свързани с бързото и своевременно почистване на основната пътна мрежа на територията на Варненска област. Опорните пунктове в района на местността "Харамията", село Старо Оряхово" и на "Аксаковска панорама", които се използват от снегопочистващите фирми са в готовност да посрещнат влошаване на метеорологичната обстановка, е резултатът от направената им проверка.

Техниката на трите най-големи фирми, имащи ангажимент към поддържането на пътищата в областта през зимата, "Хидрострой", "Инжстройинженеринг" и "Пътища и мостове" е в изправност. При нужда ще се използват и автомобили, които са в пълна техническа изправност, на рядко влизат в действие. Снегопочистващите машини са оборудвани с GPS-системи, като по този начин винаги има информация за тяхното местоположение и график на движение. Директорите на фирми заявиха, че редовно следят синоптичната прогноза и поддържат добра координация между тях за да се вземат необходимите мерки за осигуряването на проходимостта на пътищата във Варненска област при зимни условия. "Независимо от това трябва да сме нащрек и да имаме готовност за реакция във всеки един момент", заяви в края на срещата областният управител Данчо Симеонов.

Припомняме, че актуална информация за пътната обстановка по основните направления Варна - Бургас, Варна - Добрич, Варна - Кранево, Варна - Шумен и Варна - Айтос може да се получава чрез гласовия портал на Областна администрация - Варна. На телефон 638 112, на цената на един градски разговор всеки, който пътува по тези направления може да се информира за състоянието на пътя и метеорологичните условия в рамките на Варненска област.


Виж коментарите (1)

Още по темата (289):
23.03.2012 Минахме през "екстремна" зима, била най-суровата от 60 години
19.03.2012 Спестяват 2 млн. лв. от зимното почистване
12.03.2012 "Жълт код" за Варненско заради силен вятър
08.03.2012 Пътят Варна - Добрич заприлича на автоморга
07.03.2012 Градските автобуси се движат по разписание въпреки снега
07.03.2012 Сняг във Варна! Натрупа 6-сантиметрова снежна покривка
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).