Областният управител на Варна отличи военнослужещи, спасявали бедстващи хора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:21 / 28.02.2017
1432
Областният управител на Варна Тодор Йотов отличи 7 военнослужещи от ВМС, оказали помощ на бедстващи хора в усложнената зимна обстановка. Грамота и плакет получиха капитан Велин Иванов, офицерски кандидат Велизар Минчев, старши сержант Кънчо Желев, сержант Неделчо Любчев, сержант Ивайло Златев, матрос Драгомир Николов и редник Георги Иванов.

Военните моряци се включиха с техника на ВМС и при разчистването на пътища и ликвидиране на последици от неблагоприятните условия в началото на януари.

Кичево, Каменар и Долни Чифлик са само част от бедстващите селища, в които хората са били спасени след намесата на военнослужещи и техника от ВМС. "В такива моменти мислиш преди всичко за бедстващите хора, на които трябва да помогнеш, а след това мислиш за себе си" - сподели скромно след награждаването офицерски кандидат Велизар Минчев. "Бяхме на няколко места - в село Баново, в Каменар, Булаир. Беше ни трудно във виелиците и студа, но хората разчитаха на нас и се отзовахме" - коментира матрос Драгомир Николов.

Отличените военни моряци си спомниха, че някои от акциите в които са участвали са продължили до късно през нощта, а някои от тях не са се прибирали по няколко дни в домовете си.


Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).