Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Областният управител на Варненска област се срещна с посланика на Държавата Израел у нас
Автор: Пламена Николова 21:01 / 24.06.2021Коментари (0)1518
©
Областният управител на Варненска област Марио Смърков се срещна с посланика на Държавата Израел у нас Негово Превъзходителство Йорам Елрон. На срещата присъства и почетният консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев, съобщиха от пресслужбата на Областна управа-Варна.

Подготвили сме редица проекти, които се надяваме да реализираме и ще се връщаме тук отново и отново, каза Н.Пр. Елрон, който е на официално посещение във Варна за първи път от началото на мандата си. 

По време на срещата беше изразена надежда през летния сезон да се възстанови нормалният туристически обмен между България и Израел, който беше нарушен поради ограниченията, свързани с коронавирусната пандемия. 

Областният управител представи предимствата на Варненска област и потенциала за развитие на културно-историческия туризъм, а Н.Пр. Йорам Елрон посочи, че е възможно да се организират турове по стъпките на еврейското присъствие в региона, които биха привлекли посетители от цял свят. 

Обсъдени бяха и въпроси за двустранните контакти в посока наука, медицина, образование, туризъм, култура, спорт и иновации - области, в които и досега има сериозни успехи. 

Специално внимание беше отделено на ежегодния уоркшоп по контратероризъм, иницииран от проф. Красимир Методиев веднага след терористичната атака в Бургас, и провеждан редовно от 2013 до 2019 г., с участието на водещи експерти от специализирани Израелски институции и НАТО. Поради пандемичната обстановка той не се проведе през 2020 и 2021 г., но уникалното за страната събитие предстои да се възобнови веднага след нормализиране на ситуацията с коронавирусната пандемия. Този уоркшоп е изключително полезен за подготовка на действия не само след терористични атаки, а също при природни бедствия, земетресения, наводнения и транспортни произшествия с голям брой пострадали, подчерта проф. Методиев.

По време на срещата беше изразена и надежда полетите между Варна и Израел не само да достигнат равнището отпреди пандемията, но и да го надхвърлят. 

Беше обсъдено още успешното сътрудничество в сферата на сигурността, споделяне на опита по отношение на справяне с пандемията, възможностите за разширяване на културния обмен.

Областният управител Марио Смърков благодари на Негово превъзходителство посланика на Израел за окуражаващите думи по отношение на работата по провеждане на честни и прозрачни избори, което е един от основните му приоритети. 

Г-н Смърков връчи на посланика плакет на областния управител, изобразяващ реплика на фигури от намереното край Варна съкровище с най-старото обработено злато в света. 

Негово Превъзходителство отправи покана към областния управител да посети Израел в най-скоро време, с логистичната подкрепа на почетния консул проф. Методиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (397) 13%
Не се справи (581) 19%
Пълна трагедия (1619) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: